У Литві допустили, що можуть допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку

Читать на русском
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, сказав міністр оборони. Країна дивитиметься на досвід Польщі у цьому питанні.
delfi.lt

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас допустив, що країна може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Над способами, за його словами, ще треба подумати.

Його цитує Delfi.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

За словами міністра, Литва поки не розглядає конкретних заходів для цього і стежить за тим, які рішення ухвалить Польща.

«Ніхто, звичайно, не буде їх збирати і відвозити в Україну – цього не буде. Але (можна обмежити їх) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах – це варіанти, як я чую і від польської сторони. Тож давайте почекаємо і подивимося, який варіант вони запропонують, можливо він підійде і для Литви», – сказав Кащюнас.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони виконали свій громадянський обов'язок.

У МВС Німеччини заявили, що не планують позбавляти українських чоловіків статусу біженців.

Тим часом, чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном, тимчасово не надають консульські послуги. Обмеження діятимуть до набрання чинності законом про мобілізацію, після послуги можна буде отримати, оновивши дані у ТЦК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: