Енергоспоживання знизилося, але дефіцит у системі ще зберігається – Укренерго

Читать на русском
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.
фото Міненерго

В Україні помітно знизилося споживання електроенергії на тлі потепління. Але в енергосистемі ще зберігається дефіцит, знову знадобилася аварійна допомога з Європи.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у четвер, 25 квітня.

«Мета ворога – тотальний блекаут»: Галущенко порадив українцям готуватися до всіх сценаріївГлава Міненерго заявив, що росіяни поставили собі за мету влаштувати тотальний блекаут в Україні, тому населенню потрібно готуватися – купувати генератори та павербанки.

Сьогодні вранці споживання було на 10% нижчим, ніж учора в цей же час.

«Водночас більшу частину доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів», – йдеться у повідомленні.

В Укренерго змушені четвертий день поспіль залучати аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем країн Європи. Однак сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж учора.

Протягом майже всього дня, за винятком ночі, йшов імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.

Сьогодні продовжують діяти графіки відключень світла у Харківській області.

Нагадаємо, цього тижня в енергосистемі виник дефіцит на тлі похолодання. У Міненерго відповіли, чи може бути в Україні повний блекаут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: