Блінкен заявив про спроби Китаю вплинути на вибори у США

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США бачили докази спроб Китаю вплинути і, можливо, втрутитися у майбутні вибори в США.
Фото: Reuters

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що у США є докази того, що Китай намагався вплинути на підготовку американських президентських виборів, які відбудуться цього року.

Про це повідомляє CNN.

«Ми бачили докази спроб впливу і, можливо, втручання, і ми хочемо переконатися, що це буде припинено якомога швидше. Будь-яке втручання Китаю в наші вибори - це те, що ми дуже уважно розглядаємо, це абсолютно неприйнятно для нас, тому я хотів би переконатися, що вони знову почули це повідомлення», – сказав Блінкен.

Також він додав, що існує занепокоєння з приводу того, що Китай та інші країни грають на існуючих соціальних розбіжностях в США в кампаніях впливу.

Після зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном Блінкен закликав Китай утриматися від допомоги росії у війні проти України.

Як відомо, 25 квітня Ентоні Блінкен прибув до Китаю, аби обговорити гострі питання військової підтримки росії з боку КНР, а також – загрозу нових санкцій.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що Китай збільшив продажі росії верстатів, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва, своєю чергою, використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншого озброєння для війни проти України.

Також стало відомо, що Китай передає росії супутникові знімки для ударів по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: