Надання нових систем Patriot Україні: Зеленський заявив, що конкретики немає

Читать на русском
Україна продовжує працювати з союзниками над постачанням додаткових систем Patriot, але конкретики поки що немає.
Фото: УП

У питанні надання Україні ракет до систем ППО Patriot є позитив. Але щодо постачання саме додаткових систем конкретики немає.

Про це президент Володимир Зеленський сказав на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Дякую за питання про додаткові пакети та кількість ракет до Patriot: тут ми дійсно очікуємо позитив. Я думаю, ми отримуватимемо ці поставки. І дякувати богу, що після скликання нашої Ради (Ради Україна-НАТО – ред.) ми отримали відповіді, що в процесі не буде пауз. Що стосується додаткових систем Patriot: ми працюємо, тут поки що немає такої потужної конкретики, якої ми очікуємо від партнерів. Є перші кроки», – сказав Зеленський.

Це питання, додав він, обговорювалося зі Столтенбергом. За словами президента, Україна розуміє, «у яких державах є що» і веде відповідний діалог.

«Ми працюємо над додатковими системами Patriot. Я думаю, як тільки вони будуть в Україні, на що всі чекають, ми з вами це відчуватимемо», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, як розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, Україна знайшла за кордоном вісім систем ППО Patriot, які б могли бути використані для захисту великих міст. Наразі ведуться переговори щодо надання чотирьох Patriot.

13 квітня стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до Patriot. Іспанія, за інформацією ЗМІ, поставить лише ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: