Столтенберг заявив, що не очікує домовленості про членство України в Альянсі на липневому саміті

Читать на русском
Члени НАТО не встигнуть домовитись про вступ України до липневого саміту у Вашингтоні, повідомив генсек Альянсу Столтенберг.
Фото: РБК-Україна

Члени НАТО не встигнуть домовитись про вступ України до липневого саміту у Вашингтоні. При цьому союзники робитимуть все, щоб у майбутньому країна все ж таки стала членом Альянсу.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Києві.

Зеленський відповів, яких рішень очікує від саміту НАТО у ВашингтоніПрезидент Володимир Зеленський поділився очікуваннями від наступного саміту НАТО, який має відбутися у Вашингтоні.

Політик наголосив, що для ухвалення рішення про вступ України потрібно отримати згоду всіх 32 країн-учасниць НАТО.

«І я не очікую, що ми матимемо таку згоду на саміті в липні. Але я вважаю, що ми зможемо продемонструвати, що ми наближаємо Україну ще ближче до членства», – сказав він.

За його словами, зараз головне, щоб Україна якнайшвидше стала оперативно сумісною з НАТО та повністю відповідала всім стандартам Альянсу. Це потрібно, щоб «одного дня, коли будуть виконані політичні умови, Україна могла стати членом негайно».

Столтенберг також запросив президента Володимира Зеленського взяти участь у ювілейному саміті НАТО.

«Пане президенте, я сподіваюся провітати вас у Вашингтоні під час цього саміту», – резюмував він.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт НАТО має зосередитись на створенні дорожньої карти вступу України. А посол Британії в НАТО Девід Куоррі зазначив, що Україні не слід очікувати великого прогресу щодо членства на майбутньому саміті.

Раніше ми розбиралися, з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члени.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: