Нова залізниця рф біля Маріуполя буде в зоні ураження ЗСУ – Плетенчук

Читать на русском
Нова залізнична лінія росіян біля Маріуполя буде у зоні досяжності українських військ та нової зброї.
facebook com Taclbery

Нова залізнична гілка, яку російські війська будують у районі тимчасово окупованого Маріуполя, опиниться у зоні ураження Сил оборони з огляду на військову допомогу від західних партнерів.

Про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук у понеділок в ефірі телемарафону.

США вже почали відправляти Україні деяке озброєння з нового пакету – ПентагонУ Пентагоні заявили, що вже почали відправляти Україні частину зброї, боєприпасів та обладнання із нового пакету допомоги.

Раніше в мерії повідомляли, що росіяни до середини травня можуть закінчити будівництво залізничної колії біля окупованого Маріуполя між селами Нововасильівка, Гранітне, Бурне на Донеччині.

Плетенчуку в ефірі поставили запитання, як це вплине на логістику росіян і чи є можливість у Сил оборони перешкодити планам ворога.

«Ця залізнична гілка набагато ближча до лінії бойового зіткнення, ніж міст. Враховуючи ту допомогу, яку ми маємо отримати, можна сказати, що ця зона буде у зоні ураження. Але, звичайно, залізницю вони будують, і вони мають всі шанси її добудувати», – сказав він.

Однак, за його словами, у залізничному сполученні, як в інструменті військової логістики, є один плюс – його досить швидко можна відновити.

Нагадаємо, США вже почали відправляти Україні деяке озброєння із нового пакету. Також повідомлялося, що США у березні таємно передали Україні далекобійні ракети ATACMS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: