Перекрутили слова Зеленського: у ЦПД спростували новий фейк рф щодо «мирних переговорів»

Читать на русском
Володимир Зеленський насправді заявив, що світова більшість має примусити росію до миру, а не про готовність до мирних переговорів із путіним.
reinform.com.ua

Україна не готується розпочати мирні переговори з росією у червні цього року. Зі слів президента Володимира Зеленського вирвали невірний контекст і створили фейк.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у понеділок, 29 квітня.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

У ЦПД пояснили, що президент України Володимир Зеленський насправді заявив, що «світова більшість повинна примусити рф до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру», але у зверненні Зеленського, в якому були такі слова, не йшлося про мирні переговори.

«Подібного роду меседжі допомагають ворогу у його намаганнях посіяти занепадницькі настрої в українському суспільстві. Не дайте ввести себе в оману та довіряйте лише верифікованим джерелам інформації!», – йдеться у повідомленні.

У своїх заявах Зеленський говорив про саміт щодо Української формули миру у Швейцарії, який стане майданчиком для обговорення майбутнього мирного процесу.

«Рф не буде учасником цього заходу, тож ні про яке «заключення миру» не йдеться», – додали в ЦПД.

Нагадаємо, в ISW повідомляли про те, що росія посилила риторику щодо переговорів з Україною, розраховуючи на поступки від Заходу. А в НАТО заявляли, що росії не можна довіряти у мирних переговорах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: