Апеляційна палата закрила справу ексголови Рахункової палати

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримав прохання сторони захисту про закриття кримінального провадження за обвинуваченням політика.
фото: Рахункова палата

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок, яким визнали винуватим колишнього голову Рахункової палати Валерія Пацкана і звільнили від відповідальності через строки давності. Судді закрили справу за відсутністю складу злочину.

Таке рішення 24 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Пацкана винуватим у зловживанні службовим становищем (частина 1 статті 364 ККУ). Йому призначили покаранням обмеження волі на два роки зі штрафом у 10 200 грн та забороною обіймати певні посади протягом трьох років. Водночас у зв'язку зі спливом строків давності обвинуваченого звільнили від відповідальності.

Прокурор САП подав скаргу на цей вирок, оскільки, на його думку, Пацкан вчинив зловживання, передбачені ч. 2 ст. 364 ККУ. За цією частиною строки давності ще не спливли. Також свої скарги подала сторона захисту.

«Апеляційну скаргу прокурора САП - залишити без задоволення. Апеляційні скарги захисників – задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 09.10.2023 - скасувати. Кримінальне провадження за обвинуваченням (Пацкана – ред.) закрити на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв'язку із відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП вручила обвинувальний акт голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: