Запорізькому митрополиту УПЦ МП, у якого проходили обшуки, повідомили про підозру

Читать на русском
Голову Запорізької єпархії УПЦ МП митрополита Луку підозрюють у розпалюванні релігійної ненависті.
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру у розпалюванні релігійної ненависті голові Запорізької єпархії УПЦ (МП) митрополиту Луці (Андрій Коваленко), проти якого РНБО вводила санкції. Сьогодні в нього пройшли обшуки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За даними слідства, митрополит публічно – під час спілкування з парафіянами та під час проведення літургій – висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій.

«Також клірик розміщував провокативні дописи на особистому телеграм-каналі, де ображав релігійні почуття представників інших конфесій. Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти підривної діяльності клірика проти державної безпеки України», – повідомили у СБУ.

Митрополиту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань та інших ознак). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, минулого тижня СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсенію, який міг передати окупантам інформацію про позиції ЗСУ. Суд заарештував його без права застави.

Раніше правоохоронці викрили та знешкодили агентурну мережу ФСБ, яка під прикриттям УПЦ МП намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: