Великдень у Києві: як посилять заходи безпеки і чи буде комендантська година

Читать на русском
У Києві на Великдень не скасовуватимуть комендантську годину. Храми, собори та територію Києво-Печерської Лаври патрулюватимуть правоохоронці.
Ілюстративне фото УНІАН

Комендантська година у Києві на Великдень діятиме без змін – з 00:00 до 05:00. Крім того, у столиці буде посилено заходи безпеки.

Про це розповіли у військовій адміністрації.

Як за рік змінилася вартість великоднього кошикаТрадиційний набір продуктів на Великдень цього року коштуватиме трохи дорожче за 1,5 тисячі гривень. Докладніше – на інфографіці.

Співробітники Нацполіції та муніципальної охорони Києва патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян – храми, собори та Національний заповідник «Києво-Печерська лавра», щоб не допустити провокацій.

Біля церков чергуватимуть правоохоронці, які під час повітряної тривоги допомагатимуть евакуації вірян та священнослужителів до найближчих укриттів. Крім того, працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відстежуватимуть ситуацію в Києві для уникнення правопорушень.

При цьому жителям Києва рекомендували по можливості дивитися богослужіння онлайн, а при візиті до храму дотримуватись заходів безпеки.

«У нашого ворога немає нічого святого! Навіть в такі світлі дні святкування Воскресіння Господнього від агресора можна очікувати лише заподіяння зла! Загрозу провокацій чи ракетних обстрілів у цей день ніхто не знімає», – зазначили у військовій адміністрації.

Нагадаємо, українців попередили, що росія може готувати нові ракетні удари під час святкування Великодня. Крім того, у прикордонних областях існує висока ймовірність діяльності ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: