У Держприкордонслужбі назвали область, де найчастіше фіксують російські ДРГ

Читать на русском
Росія продовжує активно використовувати свої ДРГ у прикордонній зоні. Найчастіше ворожі диверсанти намагаються прорватися через Сумську область.
Фото: ДПСУ

Росія продовжує активно використовувати свої ДРГ у прикордонній зоні. Найчастіше ворожі диверсанти намагаються прорватися на територію України через ділянки держкордону на Сумщині.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Сумська область залишається для них пріоритетною. Бо фактично по кілька ворожих розвідувально-диверсійних груп протягом тижня викриваються. Не можна казати, що вони заходять, чи намагаються заходити щоденно, але по кілька груп за тиждень, за останній час – ось така їхня активність», – сказав він.

Демченко додав, що раніше росіяни намагалися зайти і через Харківську область, проте останнім часом активність противника на цьому напрямі знизилася. А на Чернігівщині прикордонники зараз взагалі не фіксують ДРГ.

Нагадаємо, наприкінці квітня українські прикордонники вступили в бій із російською диверсійно-розвідувальною групою у Сумській області. Внаслідок бою ворог відійшов.

А у січні повідомлялося, що російські диверсанти на Сумщині розстріляли двох мирних мешканців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: