Ймовірність перемоги України на полі бою: в ГУР висловили свою думку

Читать на русском
Україна не зможе перемогти рф на полі бою самотужки, а вихід на кордони навряд чи дозволить закінчити війну, вважає заступник керівника Вадим Скібіцький.
Фото: РБК-Україна

Навіть якби Україні вдалось відкинути сили агресора до кордонів 1991 року, це не припинило б війну. Наразі в України немає можливості виграти цю війну на полі бою самотужки.

Про це в інтерв'ю The Economist заявив заступник начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Що, якщо росія переможе?»: FT назвала п'ять наслідків для світуГазета Financial Times попередила країни Заходу про наслідки перемоги росії у війні проти України.

Він зауважив, що такі війни можуть закінчитися лише договорами. Наразі обидві сторони намагаються зайняти «найвигіднішу позицію» перед потенційними переговорами. Але, на думку Скібіцького, змістовні перемовини можуть розпочатися не раніше другої половини 2025 року.

«На той час росія зіткнеться із серйозними «зустрічними вітрами»», – зазначив представник ГУР.

Також, за словами заступника голови військової розвідки, російські військові виробничі потужності зросли, але досягнуть плато до початку 2026 року через брак матеріалів та інженерів.

«Це може призвести до того, що обидві сторони можуть залишитися без зброї. Але якщо нічого не зміниться в іншому, то Україна втратить запаси першою», – каже він.

Також Скібіцький додав, що відважність і жертовність України дали Європі багаторічну перевагу, оскільки усунули безпосередню загрозу з боку рф щонайменше на десять років.

«Зараз питання полягає в тому, чи віддячить Європа за послугу, залишивши Україну в грі. Ми ж продовжуватимемо боротися. У нас немає вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни залежить не тільки від нас», – наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, видання Politico писало, що незважаючи на витрачені на допомогу Україні час, політичний капітал і 60 мільярдів доларів, деякі чиновники адміністрації президента США Джо Байдена скептично ставляться до того, що Україні цього буде достатньо для перемоги у війні з росією.

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників прискорити постачання військової підтримки України, наголосивши, що вона й далі має шанси на перемогу в повномасштабній війні проти росії.

Разом з тим міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що відновлення допомоги з боку США буде недостатньо для перемоги над росією, тому потрібен об'єднаний фронт усієї України та всіх її партнерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: