Ворог хоче взяти місто в лещата: у ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру

Читать на русском
Російські війська не полишають спроб захопити Часів Яр у Донецькій області. Тепер ворог намагається обійти місто по флангах, щоб взяти його в лещата.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська не залишають спроб захопити Часів Яр у Донецькій області. Тепер ворог намагається обійти місто по флангах, щоб «взяти в лещата».

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону.

У ГУР заявили, що падіння Часового Яру, ймовірно, «питання часу»Вадим Скібіцький прогнозує, що не сьогодні і не завтра, але Часів Яр, ймовірно, буде захоплений росіянами. Крім того, він припускає, що рф готується до наступу в районі Харківської та Сумської областей.

«Російська армія для захоплення міста намагається обійти його через населені пункти Богданівка та Іванівське. Активно штурмує ці селища, щоб взяти в лещата Часів Яр. Їм це не вдається, м'ясні штурми продовжуються», – сказав він.

Волошин зазначив, що на території міста російських військ зараз немає.

«Ворог не залишає спроб тиснути на Часів Яр, виконуючи певні дедлайни. Але Сили оборони контролюють ситуацію. Ворожої армії у місті немає, ворог не перетинав рубежі та межі міста», – наголосив представник ЗСУ.

Він додав, що росія активно використовує на цьому напрямі артилерію та авіацію. Це, ймовірно, робиться для того, щоб підготувати основу наступної хвилі наступу.

«Їм важливо зайняти Часів Яр до того моменту, як нам надійде закордонна допомога», – підсумував Волошин.

Нагадаємо, вчора глава ГВА повідомляв, що бойові дії вже ведуться фактично на кордоні Часового Яру. Незважаючи на постійні обстріли, у місті залишаються майже 700 цивільних.

Для штурму Часового Яру росіяни залучили щонайменше 20 тисяч військових. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вище керівництво росії поставило своїм військам завдання захопити місто до 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: