Ноутбуки та монітори для ЗСУ: IT-коаліція відправила Україні першу партію обладнання

Читать на русском
Збройні сили України незабаром отримають ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання на суму 900 тисяч євро.
Міноборони

Збройні Сили України найближчим часом отримають першу поставку від ІТ коаліції на чолі з Естонією та Люксембургом. Військовим передали ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання на 900 тисяч євро.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у п'ятницю, 3 травня.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

Як повідомляється, це перша поставка, яка надійшла в рамках ІТ коаліції.

Все обладнання вартістю 900 тисяч євро вже найближчим часом доставлять підрозділам ЗСУ. Ефективна та швидка закупівля відбулася завдяки Агентству НАТО з підтримки та постачання.

«Передане обладнання покращить зв’язок та можливість планування задач на тактичному рівні. Це один з наших пріоритетів – закрити запити підрозділів щодо зв’язку на фронті. Вдячна партнерам за відповідальність та швидкість у прийнятті рішень», – зазначила заступник міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Чорногоренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки коштів вдалося зібрати для ЗСУ через Коаліцію дронів.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, скільки всього вже створено коаліцій, на чому зосереджена кожна з них і які країни туди входять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: