На війну проти України росія відправить понад тисячу попів - ЦНС

Читать на русском
РПЦ хоче направити на фронт священиків нібито для духовної допомоги російським військовослужбовцям.
ілюстративне фотоpikabu.ru

Російська православна церква планує направити на війну з українською армією близько 1300 священиків.

Про це повідомив Центр національного спротиву в Telegram.

РПЦ намагається сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні – ISWРПЦ МП створила нову ідеологію, де заявила, що відновлення єдності російського народу через війну в Україні є ключовою умовою виживання та успішного розвитку рф.

Зокрема, повідомляється, що митрополит РПЦ Ставропольський та Невинномиський Кирило в ефірі російського пропагандистського ТБ заявив, що попи будуть направлені на фронт «для духовної допомоги російським військовослужбовцям». За його словами, це питання вирішиться найближчим часом.

«І так воно і є. Адже відомі факти про те, що глава кремлівської церкви патріарх Кирил є агентом КДБ на прізвисько «Михайлів» і має генеральське звання ФСБ росії. Його попередник Олексій II (Олексій Рідігер) також був агентом КДБ під псевдонімом «Дроздов», – розповіли у ЦНС.

У ЦНС наголосили, що у війні проти України Кремль значною мірою покладається на підконтрольні йому релігійні структури.

«Домінуючою тут є саме РПЦ, яка за часи свого існування створила потужну мережу в Україні й стала ідеальним інструментом для промивки мізків своїх прихожан», – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, восени минулого року СБУ повідомила про підозру патріарху РПЦ Кирилу. У росії відреагували на підозру патріарху РПЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: