Афганістан має намір побудувати інфраструктуру для експорту нафти з рф

Читать на русском
Влада Афганістану хоче створити хаб для регіональних поставок енергоресурсів, у тому числі для експорту нафти з росії.
Фото: Reuters

Афганістан має намір побудувати логістичний хаб на заході країни з метою перетворитися на великий логістичний вузол для регіональних постачань енергоресурсів, у тому числі для експорту нафти з росії.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра торгівлі та промисловості у тимчасовому уряді Афганістану Нуруддін Азізі, повідомляє Reuters.

Зазначається, що Талібан вже домовився з Казахстаном і Туркменістаном про будівництво логістичного центру. Протягом двох місяців планується підготувати угоду, в яку всі три країни інвестуватимуть кошти після шести місяців переговорів.

«Мета створення логістичного центру – перетворення Афганістану на головний пункт для експорту товарів, включаючи нафту з росії до Південної Азії. Казахстан же має намір побудувати автомобільні та залізниці через Афганістан, щоб вийти до Перської затоки», – зазначає Reuters.

За словами Азізі, спочатку через цей логістичний хаб буде проходити один мільйон тонн нафти. Але він не уточнив, коли центр буде введений в експлуатацію.

Крім того, таліби також обговорювали з владою Китаю питання щодо будівництва дороги через віддалений вузький Ваханський коридор, який з'єднує Афганістан із Китаєм. Афганістан висловив сподівання на перетворення у майбутньому на маршрут для торгівлі між Китаєм та Іраном, зазначив Азізі.

Нагадаємо, росія в обхід обмежень постачає КНДР нафту.

Також повідомлялося, що росія стала найбільшим постачальником нафти в КНР.

Раніше стало відомо, що Індія відновила закупівлю російської нафти.

А нещодавно уряд росії ввів офіційну заборону на експорт бензину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: