Стало відомо, скільки представників українських медіа перебуває у полоні росіян

Читать на русском
Станом на початок травня в російському полоні перебувають 32 представники українських медіа. Наразі ведуться переговори про їхнє повернення.
Укрінформ

Станом на початок травня в російському полоні перебувають 32 представники українських медіа. Наразі ведуться переговори про їхнє повернення.

Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв поінформував під час поїздки у Запорізьку область.

Журналісти за ґратами: країни-лідери за кількістю ув'язнених представників ЗМІЗа даними Репортерів без кордонів, у світі за ґратами за виконання професійних обов'язків перебуває 533 журналісти, за даними Комітету захисту журналістів – 363. Цифри рекордні.

За даними МКІП, у полоні перебувають 32 представники медіа. Зараз ведуться переговори щодо їхнього якнайшвидшого повернення.

Також Карандєєв зазначив, що міністерство вже готує бюджетну декларацію на наступний рік, де буде серйозний акцент на фінансовій підтримці регіональних медіа, зокрема друкованих.

Також в. о. міністра розповів про діяльність Телеграм та ТікТок каналів. За його словами, наразі нараховано близько 350 ворожих акаунтів, при цьому вже кілька десятків із них заблоковані.

Нагадаємо, за два роки з початку повномасштабного вторгнення росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

27 квітня стало відомо, що у селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: