Косово готує новий пакет військової допомоги для України

Читать на русском
Уряд частково визнаної держави Косово має намір надати Збройним силам України ще один пакет військової допомоги.
Эюп МачедонсиФото: kosovo-press.info

Уряд частково визнаної держави Косово має намір надати Збройним силам України ще один пакет військової допомоги.

Про це повідомив міністр оборони країни Еюп Мачедонсі, його цитує hromadське.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Політик розповів, що до пакету увійдуть снаряди різних калібрів, а також військова техніка.

«Я не вдаватимуся глибоко в деталі, але можу сказати, що це мінометні снаряди 120 мм, 60 мм, 81 мм, військові вантажівки для перевезення особового складу та озброєння, бронемашини, тактичні машини для підтримки підрозділів в Україні у транспортно-оперативному аспекті», – заявив Мачедонсі.

Він додав, що Косово також займається навчанням українських фахівців із розмінування. Так, ще у 2022 році тренування на території частково визнаної держави завершила перша група Центру протимінної діяльності. Зараз Косово готується розпочати навчання другої групи.

«Ми налаштовані рішуче підтримувати Україну у всіх аспектах відповідно до наших умов та можливостей», – резюмував міністр.

Нагадаємо, що Косово приєдналося до декларації про підтримку гарантій безпеки для України, ухваленої країнами «Групи семи» на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Раніше президент Сербії Александар Вучич пригрозив, що Україна «втратить усе», якщо визнає Косово.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: