Хакери зламали базу даних Міноборони Британії

Читать на русском
Хакери зламали базу даних міністерства оборони Великої Британії, за цією атакою стоїть Китай.
Ілюстрація: Pixabay

Міністерство оборони Сполученого Королівства зазнало хакерської атаки. Кіберзлочинцям вдалося проникнути у комп'ютерну систему, яка використовується для виплати співробітникам заробітної плати.

Про це повідомляє Sky News.

Як йдеться в повідомленні, у вівторок депутатам британського парламенту буде повідомлено про масштабний витік даних в Міністерстві оборони, який стосується військовослужбовців.

«Уряд не називає країну, яка взяла участь, але Sky News розуміє, що це Китай», - йдеться у повідомленні. Британський телеканал прямо звинувачує в кібератаці «державу Китай».

Відповідно до цієї інформації, Китай двічі або тричі спробував зламати дані співробітників міноборони, зокрема – особового складу.

Атаку було здійснено на систему оплати праці чинних військовослужбовців і деяких ветеранів. Хакери змогли отримати інформацію про їхні імена та банківські реквізити.

Водночас у відомстві заявили, що всі зарплати виплатять, працівникам не варто турбуватися. Їм нададуть консультацію та підтримку.

Як уточнюють журналісти, зламані сервери не підключені до основних комп'ютерних систем Міноборони, яке протягом останніх 72 годин активно працювало над з’ясуванням масштабів злому.

Інцидент може викликати питання про те, чи захочуть інші країни зі складними відносинами з Китаєм ділитися конфіденційними розвідданими з Великою Британією.

Нагадаємо, нещодавно оборонні компанії Південної Кореї зазнали хакерської атаки з боку КНДР.

Також повідомлялося, що хакери ГУР Міноборони здійснили масштабну кібератаку на сервіси «Єдиної росії».

У березні стало відомо, що Велика Британія посилить обмеження щодо громадян Китаю через ризик завезення шпигунів до країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: