У ТЦК Кривого Рогу помер військовозобов'язаний

Читать на русском
У Кривому Розі у ТЦК помер військовозобов'язаний. У військкоматі заявили, що у нього стався епілептичний напад.
krlife.com.ua

На території Саксаганського ТЦК та СП у Кривому Розі внаслідок «раптового різкого погіршення стану здоров'я» помер військовозобов'язаний.

Інцидент трапився 5 травня, повідомляє Дніпропетровський обласний ТЦК.

Мобілізація-2024: Міноборони оновило список хвороб для визначення придатності до службиМіноборони оновило список захворювань, за якими визначається придатність до військової служби. Це пов'язано з тим, що з 4 травня скасовується статус обмежено придатний.

«Різке погіршення здоров’я військовозобов’язаного супроводжувалось ознаками епілептичного нападу. Була негайно викликана швидка медична допомога, до прибуття якої військовозобов’язаному надавалась домедична допомога. Співробітники патрульної поліції, які прибули за викликом, констатували біологічну смерть без ознак фізичного впливу», – повідомили в ТЦК.

Правоохоронні органи продовжуються слідчі дії за фактом смерті громадянина: у ТЦК закликали до їх завершення «утриматися від емоційних та неперевірених заяв та суджень».

Про смерть військовозобов'язаного напередодні повідомило місцеве видання «На часі». За словами родичів померлого, чоловік проходив ВЛК і готувався вирушити до навчального центру. Родичі не вірять, що причиною його смерті став епілептичний напад – вважають, що його могли побити.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набуде чинності новий закон про мобілізацію. У матеріалі «Слово і діло» можна прочитати про те, як зміни чекають на військовозобов'язаних українців.

З 4 травня в Україні скасовано статус «обмежено придатний» для військовозобов'язаних чоловіків. У зв'язку з цим Міністерство оборони оновило список захворювань для визначення придатності до військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: