Суд арештував телефони голови райсуду на Дніпропетровщини та пособника

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про арешт мобільної техніки у межах хабарної справи судді.
фото: df.news

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на мобільні телефони голови Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Сергія Бурхана та його пособника у межах справи про одержання 2500 доларів неправомірної вигоди.

Такі рішення 2 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

24 квітня детективи НАБУ провели обшук у службовому кабінеті Бурхана і виявили там мобільний телефон Samsung Galaxy A51, а також технічний пристрій у коробці жовтого кольору з надписами китайською мовою та позначками МРЗ, МР4 (імовірно може бути засобом негласного зняття інформації). Детектив просив накласти арешт на це майно, оскільки воно має дані про обставини справи.

Того ж дня НАБУ обшукало житло пособника судді Бурхана і вилучило в нього два мобільні телефони Samsung Galaxy А52 і Galaxy S22. На ньому є докази листування, а також видалена певна інформація, яку необхідно відновити. Суд наклав арешт на майно пособника.

Раніше антикорупційний суд застосував запобіжний захід до пособника судді Бурхана.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровщини Сергія Бурхана та пособника «на гарячому». Слідством встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2500 доларів від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження. Органами правопорядку задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: