Кабмін виділив додаткові мільярди гривень на відновлення енергосистеми

Читать на русском
Кабінет міністрів виділив ще 7 мільярдів гривень на відновлення енергосистеми та ремонт мереж, які постраждали від російських атак.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів на засіданні 10 травня виділив ще 7 мільярдів гривень на відновлення енергосистеми та ремонт мереж, які постраждали від російських атак.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, його цитує пресслужба уряду.

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

«За ці кошти буде закуплено обладнання для відновлення високовольтної мережі, а також для кращої синхронізації енергосистеми України та ЄС. Вдячні групі Світового банку, яка надала гранти для реалізації цього проеєкту», – сказав прем'єр.

Шмигаль також підкреслив, що ситуація в енергетиці зараз є однією з найскладніших з початку вторгнення росії. Фахівці працюють над відновленням мереж та об'єктів генерації у цілодобовому режимі.

«У квітні ми змушені були імпортувати електроенергії на третину більше, ніж у березні. «Укренерго» постійно залучає допомогу наших сусідів. Тому ще раз закликаю до економії електроенергії, особливо увечері», – підсумував він.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня росіяни атакували об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях України. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їхні теплоелектростанції.

Вчора стало відомо, що через російський удар 8 травня Україні довелося вивести з експлуатації дві гідроелектростанції.

Раніше в Міненерго заявили, що влада обговорює підвищення тарифів на електрику для населення, але остаточного рішення поки немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: