У Міненерго обговорюють підвищення тарифів на електрику для населення

Читать на русском
У Міненерго підтвердили, що обговорюють можливість підвищення тарифів на електрику через останні атаки.
pmg.ua

Підвищення тарифів на електроенергію для населення обговорюється, але рішення поки що не прийняте.

Про це заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук сказала в ефірі телемарафону.

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

«Ми обговорюємо, у тому числі підвищення тарифів. Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, зокрема допомогу від наших партнерів... Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, зокрема обговорюємо можливість підвищення тарифу», – повідомила Грінчук.

Рішення, за її словами, ще не ухвалене. Проте Грінчук допустила, що уряду доведеться вдатися до цього кроку, інакше не буде ресурсів для підготовки до наступного опалювального сезону.

У Міненерго прогнозують, що через пошкодження протягом наступного опалювального сезону можуть бути відключення і для побутових споживачів.

Нагадаємо, поки що Кабмін до кінця травня продовжив дію тарифу на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кіловат.

У Міністерстві енергетики раніше розповіли, що торішнє підвищення тарифу на електроенергію для населення дозволило збалансувати енергосистему та провести необхідні ремонти об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: