Антикорупційний суд визначив заставу нардепу Клочку

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ і прокурора САП про застосування запобіжного заходу до політика.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд застосував до народного депутата від фракції «Слуги народу» Андрія Клочка запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави з покладанням обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не назвали прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Клочка, якому напередодні повідомили про підозру у незаконному збагаченні.

«10 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави до чинного народного депутата України, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн», – інформує прокуратура.

Також на підозрюваного покладено такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 10 липня 2024 року.

За версією слідства, у 2020-2021 роках нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz, переважну кількість якого він оформив на мати та сестру.

Нагадаємо, у листопаді минулого року НАБУ та САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу чиновників. Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 20 травня направить до суду обвинувальний акт щодо Лабазюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: