У Вовчанську внаслідок обстрілів є загиблі та поранені, з міста та навколишніх сіл евакуюють людей

Читать на русском
Росіяни вчергове обстріляли Вовчанськ на Харківщині, унаслідок чого є поранені та загиблі.  Із Вовчанської громади Харківщини евакуюють людей через масований обстріл.
Ілюстративне фотоfacebook.com/police.kharkov

Прикордонні громади Харківщини перебувають під посиленими масовими ворожими обстрілами. Росіяни вчергове обстріляли Вовчанськ, унаслідок чого двох місцевих жителів госпіталізували з уламковими пораненнями та є загиблі.

Про це відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє у Фейсбуці.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

«10 травня близько 09:15 відбувся обстріл міста Вовчанськ. Під ворожий вогонь потрапили двоє чоловіків 1971 та 1982 року народження. Потерпілих доставили до лікарні з уламковими пораненнями», - йдеться у повідомленні.

При цьому, із Вовчанської громади Харківщини евакуюють людей через масований обстріл, заявив голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

«Зараз ми евакуюємо населення. Основна маса людей виїжджає своїм автотранспортом. Ми організовуємо разом із гуманітарним центром вивіз людей, у яких немає змоги виїхати самостійно. Разом із поліцією і волонтерами вивозимо із Вовчанська і найближчих населених пунктів. Надається житло в Харкові та інших регіонах», – сказав посадовець.

Згідно з його словами, евакуація відбувається тому, що Вовчанськ – під масованим обстрілом.

«Як кажуть місцеві, такого ще не чули й не бачили. Масовий обстріл всього міста. З третьої години ранку посилилися обстріли керованими авіабомбами, артилерією, РСЗО. Дуже небезпечно перебувати в місті», – сказав він.

Водночас, за словами голови Харківської ОВА, наразі прикордонні громади Харківщини під посиленими масовими ворожими обстрілами, внаслідок очго є поранені та загиблі:

  • о 9:45 с. Бугаївка Вовчанської громади. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок.
  • близько 10 ранку ворог обстріляв м. Вовчанськ, внаслідок чого травмовано 2 цивільні людини.
  • о 12:50 внаслідок обстрілу с. Черкаські Тишки Харківського району загинув 55-річний цивільний чоловік.
  • о 13:22 обстріл Вовчанська. Окупант завдав удару по приватному будинку — поранено 60-річну жінку. Водночас внаслідок ворожого обстрілу приватного домоволодіння загинув цивільний чоловік, ще двоє зазнали травм — один із них під завалами будинку.

Нагадаємо, в Міноборони вже повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Там заявили, що атака ворога була відбита, але бої продовжуються.

При цьому, ЗМІ повідомили, що росія хоче відтіснити ЗСУ від кордону і створити буферну зону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: