В НАТО висловили сумнів щодо готовності росії до нападу на країни Альянсу

Читать на русском
Росія наразі не має ні намірів, ні можливостей напасти на жодну з країн НАТО. Однак Москва розгортає проти Заходу гібридну війну, заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане.
Фото: armyinform.com.ua

Проти НАТО ведеться гібридна війна, однак зараз росія не має намірів і змоги напасти на будь-яку країну Альянсу.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, якого цитує Digi24.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

«Ми бачимо кібератаки, дезінформацію, гібридну війну, диверсії, акти насильства і вбивства. Зараз відбувається поєднання криз, технологічних і суспільних трансформацій безпрецедентної складності. Тому я можу сказати одне: дякувати богу, що ми в НАТО», – сказав він.

Також Джоане переконаний, що росія «наразі не має ні наміру, ні можливості військово атакувати будь-яку країну НАТО, але проти Альянсу розв'язана тотальна гібридна війна».

Він також зазначив, що зараз НАТО перебуває в процесі адаптації та трансформації, зокрема в оборонних планах і шляхом збільшення військового виробництва.

Нагадаємо, Угорщина звинуватила НАТО у провокуванні війни з росією.

На думку голови військового комітету НАТО, адмірала Роба Бауера, сили Альянсу та цивільні особи мають бути готові до повномасштабної війни з росією протягом найближчих 20 років.

На початку року видання Bild повідомляло, що в НАТО готуються до можливого нападу росії в 2025 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: