Ворога зупинили у «сірій зоні»: начальник Харківського гарнізону розповів по бої на півночі області

Читать на русском
ЗСУ вдалося зупинити ворога у сірій зоні на півночі Харківської області, у низці прикордонних населених пунктів тривають бої.
Фото: atlanticcouncil.org

Силам оборони України вдалося зупинити російську армію у «сірій зоні» на півночі Харківської області, у низці прикордонних населених пунктів точаться бої.

Про це повідомив начальник Харківського гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його даними, бойові дії зараз йдуть у районах населених пунктів Стрілеча, Пильне, Борисівка,Олійнікове та Огірцеве. За добу тут було відбито 9 атак.

«Загалом за добу відбито 9 атак в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Огірцеве, Гатище та Плетенівка. Також контрударні заходи продовжуються по напрямку Липців та Вовчанську», – повідомив він.

Мельник додав, що командування ухвалило рішення, які дозволять «ще більше посилити» українські Сили оборони.

Росіяни намагаються атакувати і на Куп'янському напрямі. Там ЗСУ відбили 13 атак.

«В обох випадках, ситуація знаходиться під контролем. Українське військово-політичне командування, а також підрозділи на зазначених ділянках фронту, роблять все для того, щоб російські окупанти зазнали невдачі у своїх чергових кровожерливих намірах», – підсумував Мельник.

Нагадаємо, вчора в Міноборони повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Після цього президент Зеленський заявив, що росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківщині.

У ЗСУ повідомили, що активізація російських атак на півночі Харківської області є нічим іншим, як інформаційно-психологічною операцією ворога.

При цьому в США припустили, що росія може готувати більш масштабний наступ на Харків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: