У Швеції проходить протест з вимогою усунути Ізраїль від Євробачення-2024

Читать на русском
У суботу тисячі людей зібралися в центрі Мальме, щоб вдруге цього тижня пройти маршем через місто, вимагаючи виключити Ізраїль з Євробачення-2024.
Фото: eurovision.tv

Сьогодні, 11 травня, у шведському місті Мальме, де відбудеться фінал пісенного конкурсу Євробачення-2024, організували мітинг із закликом відсторонити Ізраїль через його військову операцію проти тероритистичного угруповання ХАМАС в Секторі Газі.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Як зазначається, у суботу тисячі людей зібралися в центрі Мальме, щоб вдруге цього тижня пройти маршем через місто з великим мусульманським населенням, вимагаючи виключити Ізраїль з конкурсу та припинити вогонь у Секторі Газа.

При цьому, організатори конкурсу, які кажуть, що Євробачення не є політичним заходом, відкинули заклики заборонити участь Ізраїлю. Однак вони попросили Ізраїль змінити текст своєї пісні, яка спочатку називалася «October Rain» що, ймовірно, було посиланням на атаку ХАМАС 7 жовтня. Пісня була перейменована на «Hurricane», а ізраїльській співачці Іден Голан дозволили брати участь в конкурсі, де вона вийшла у фінал.

Нагадаємо, перший півфінал Євробачення-2024 відбувся 7 травня, Україна за його підсумками пройшла у фінал. Другий півфінал відбувся 9 травня.

Як відомо, голосування на Євробаченні-2024 відбувається за новими правилами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: