США пропонують Ізраїлю альтернативи операції в Рафаху – ЗМІ

Читать на русском
США закликають Ізраїль відмовитися від масштабної наземної операції в місті Рафах на півдні Сектору Гази та пропонують інші способи досягти перемоги над терористами ХАМАС.
Фото: Global Look Press

США, які намагаються запобігти масштабному вторгненню Ізраїлю в Рафах, пропонує Тель-Авіву секретні розвіддані. Зокрема, вони допоможуть ЦАХАЛу визначити місцезнаходження лідерів ХАМАС і знайти приховані тунелі угруповання.

Про це пише The Washington Post.

«Президент і його команда впродовж кількох тижнів чітко наголошували, що ми не підтримуємо велику наземну операцію в Рафаху, де переховується більше мільйона людей, які не мають більше безпечного притулку», - зазначив радник Білого дому Джон Кірбі.

Також американські посадовці запропонували допомогти створити тисячі притулків, щоб Ізраїль міг побудувати наметові містечка, а також сприяти будівництву систем постачання їжі, води та медикаментів для евакуйованих з Рафаха.

У Вашингтоні наголошують, що палестинців не можна просто переселити до інших вже атакованих частин анклаву, тому для них мають створити придатні умови.

«Ми запропонували альтернативні методи перемоги над ХАМАСом, які не включають великої наземної операції в Рафаху. Ці переговори з ізраїльським урядом тривають», - додав Джон Кірбі.

Нагадаємо, президент США Джо Байден раніше заявив, що зупинить постачання бомб та іншого озброєння Ізраїлю, якщо ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу віддасть наказ про масштабне вторгнення до міста Рафах.

Після цього прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль самотужки протистоятиме ХАМАСу, якщо це буде потрібно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: