Шольц запевнив, що українці з посвідкою на проживання зможуть залишатися у Німеччині

Читать на русском
Українці із посвідкою на проживання і роботою зможуть й далі перебувати у Німеччині. Про це запевнив канцлер ФРН Олаф Шольц.
Укрінформ

Українці із посвідкою на проживання і роботою зможуть й далі перебувати у Німеччині.

Про це Олаф Шольц сказав під час виступу на заході групи газет RND.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

Шольц завевнив, що українці із посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатися у Німеччині.

«Правова ситуація така, що проживання тут не ставиться під сумнів. Працевлаштування також веде до безпеки проживання», – заявив він.

Канцлер також закликав українців працевлаштовуватися й висловив сподівання, що біженці з України будуть працювати, щойно матимуть таку змогу.

«Варто сказати, що багато хто вже це робить, але є ще кілька сотень тисяч тих, хто терміново потрібен на ринку праці», – додав канцлер.

Раніше повідомляли, що українські біженці можуть залишатися в Німеччині і без наявності у них дійсного паспорта. Це не є обов'язковою умовою для надання або продовження тимчасової посвідки на проживання.

Німеччина також не планує позбавляти українських чоловіків мобілізаційного віку статусу біженців. Тимчасова відмова України надавати їм консульські послуги на це не вплине.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: