НАБУ і САП завершили розслідувати справу про Волинську митницю

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили стороні захисту матеріали досудового розслідування у гучній справі.
фото: volynnews.com

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу про злочинну організацію на Волинській митниці, яку нібито очолював колишній працівник Служби безпеки України Олександр Громик.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«10 травня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно злочинної організації на Волинській митниці, члени якої забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів у зоні діяльності митниці, чим завдали державі збитків на суму понад 475 млн грн», – інформує САП.

У НАБУ додали, що загалом кількість підозрюваних становить 21 особа: 10 службовців Волинської митниці та 11 фізичних осіб, учасників злочинної організації.

Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив арешт експрацівника СБУ Олександра Громика до 22 червня. Альтернативою йому визначили 36,33 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

Як встановило слідство, за період вчинення злочину його учасники під керівництвом експрацівника СБУ у змові зі службовими особами Волинської митниці здійснювали незаконне переміщення високоліквідних товарів через міжнародний пункт пропуску «Ягодин».

Схема полягала у маскуванні імпортованих цінних товарів так званими «товарами прикриття» зі значно меншою вартістю. Службові особи Волинської митниці зокрема забезпечували митне оформлення товарів без належного здійснення митних формальностей, складали підроблені акти про проведення митних оглядів, вносили до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» неправдиву інформацію та умисно не вчиняли дій щодо припинення злочинної схеми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: