САП просить конфіскувати майно посадовця структури МВС

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала цивільний позов до керівника сервісного центру на Дніпропетровщині про конфіскацію.
фото: kr.informator.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати у цивільному порядку активи на суму майже 7 млн грн начальника територіального сервісного центру регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про вже звільненого керівника сервісного центру в Кривому Розі Олександра Савченка.

«10 травня 2024 року прокурором САП на підставі матеріалів НАЗК заявлено позов до ВАКС про визнання необґрунтованими активів на суму майже 7 млн грн, які були виявлені у начальника територіального сервісного центру регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській області», – інформує орган.

У САП розповіли, що під час обшуку вдома та автівки посадовця сервісного центру у межах справи про ймовірні зловживання, недостовірне декларування і хабарництво виявили майже 5 млн грн готівки. У Нацагентстві додали, що йшлося про 90 тисяч доларів.

Крім того з'ясувалось, що попри те, що автомобіль Škoda Kodiaq 2023 року випуску та вартістю понад 2 млн грн, зареєстрований на сина посадовця, фактично користувався ним начальник територіального сервісного центру.

«Аналізом доходів та видатків посадовця, та його родини встановлено неможливість набуття готівкових грошових коштів та транспортного засобу за рахунок законних джерел. Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими цих активів і їх стягнення з посадовця і його родини в дохід держави. За заявою прокурора судом у порядку забезпечення позову накладено арешт на транспортний засіб – предмет позову та власність родини посадовця», – додала прокуратура.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року прокурор САП на підставі матеріалів Нацагентства, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості – 2,83 млн грн.

На думку прокурора, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і 2 машиномісця у історичному центрі Одеси. У подальшому третя особа подарувала ці об'єкти посадовцю. Позов задовольнили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: