Зеленський збирається до Іспанії для підписання безпекової угоди – El Pais

Читать на русском
Володимир Зеленський найближчими днями відвідає Іспанію. З прем'єром Педро Санчесом він підпише двосторонню безпекову угоду.
Фото: AP

Президент Володимир Зеленський найближчими днями вирушить до Мадриду, щоб підписати угоду про безпеку між Іспанією та Україною.

Про це із посиланням на джерела в уряді повідомляє El Pais.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Угода про безпеку, яку Зеленський підпише з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, аналогічна тим, які Київ уже підписав із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Італією, Данією чи Канадою. Її мета – гарантувати Україні постійну довгострокову військову підтримку та безпеку до вступу в НАТО.

Переговори про підписання цієї угоди розпочалися на початку березня і вже завершились. Санчес і Зеленський провели свою останню телефонну розмову 7 травня, під час якої вони обидва розглянули статус переговорів щодо двосторонньої угоди про безпеку.

Нагадаємо, 11 квітня президент Володимир Зеленський та президент Латвії Едгарс Рінкевичс підписали двосторонню угоду з безпеки.

Пізніше Зеленський анонсував, що Україна готує ще сім безпекових документів, у тому числі зі США.

Нещодавно стало відомо, що посли всіх 27 країн-членів Європейського Союзу схвалили проєкт угоди, яка передбачає надання гарантій безпеки для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: