Боєприпас, який зруйнував будинок у Бєлгороді, не міг прилетіти зі сторони України – CIT

Читать на русском
Аналітики проекту Conflict Intelligence Team зібрали низку доказів, що удару по дому в Бєлгороді завдала сама росія.
росЗМІ

Удар по багатоповерховому житловому будинку у Бєлгороді 12 травня був зі сторони російської федерації. Він міг бути завданий або ракетою ППО, або авіабомбою.

Про це заявили аналітики розслідувального проекту Conflict Intelligence Team (CIT).

Керівник ЦПД про вибух будинку у Бєлгороді: схоже на російську провокаціюОбвал під’їзду у Бєлгороді міг статись через підрив або побутовий вибух. Керівник Центру протидії дезінформації заявив, що це схоже на російську провокацію.

Зокрема, засновник проекту Руслан Левієв в ефірі телеканалу Дождь розповів, що аналітики вивчили всі фото та відео з місця подій та зробили висновок, що приліт був із північно-східної частини будинку (тобто, з російського боку). Це, зокрема, видно по вибитих вікнах.

«Водночас на південно-західній стороні майже всі вікна цілі. І плюс видно двері гаражів, які знаходяться в північній стороні будинку - вони вм'яті всередину. Видно, що вибухова хвиля була там: вона йшла із північного сходу на південний захід. Стріляли з російського боку», – сказав Левієв.

Він пояснив, що такі інциденти вже траплялися в росії. Причиною міг стати збій у ракеті ППО, яка після пуску полетіла вниз, або ж це була авіабомба, у якої не розкрилися крила.

«Нам здається абсолютно нереальною можливість того, що російська система ППО таким чином перехопила ракету, що вона залетіла за будинок, розгорнулася в повітрі, полетіла назад та влучила зі східного боку будинку. Ми таке практично виключаємо», — підсумував Левієв.

Нагадаємо, в російському Бєлгороді вранці 12 травня був приліт у житловий будинок, обвалився цілий під'їзд, загинули 15 людей. Російська влада звинуватила в атаці Україну.

Керівник ЦПД одразу в день вибуху у Бєлгороді заявив, що це схоже на російську провокацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: