Глава Міноборони Естонії заявив, що конкретного плану щодо відправлення військ в Україну немає

Читать на русском
Естонія не обговорює конкретний план відправлення військ в Україну, зокрема до західних регіонів, сказав міністр оборони.
Фото: ERR

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що ідея відправлення військ в Україну «нікуди не поділася», але в уряді його країни немає конкретного плану, який би обговорювався.

Міністр цитує ERR.

Відправлення сухопутних військ в Україну: позиція союзниківПозиція союзників України щодо відправлення військ – на інфографіці. Категорично проти цього понад десять країн.

Раніше радник президента з національної безпеки Мадіс Ролл заявив, що уряд обговорює можливість відправлення військ до західної частини України для виконання тилових функцій.

«Тут немає нічого нового. Коли у Франції виникла ідея розглянути питання про те, чи можуть Європа та союзники зробити щось більше, ця ідея обговорювалася у різних дискусіях, але нікуди не дійшла», – сказав Певкур.

«Я думаю, що слова Мадіса Ролла, можливо, були витлумачені надто сміливо. Власної ініціативи Естонії тут точно немає, і Естонія точно не збирається нічого робити наодинці», – додав міністр оборони.

Він наголосив, що пріоритетом зараз є відправка боєприпасів в Україну та проведення навчання ЗСУ в інших країнах.

Нагадаємо, Литва готова відправити свої війська до України із навчальною місією, але, як сказала прем'єрка, Київ про це ще не просив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: