В Нацполіції розповіли, скільки електронних браслетів у кожній області

Читать на русском

У Національній поліції назвали регіони, в яких найменша кількість електронних браслетів для застосування до підозрюваних.
фото: mediaport

За даними Національної поліції, найменшу кількість електронних браслетів у своєму розпорядженні має Головне управління органу в Черкаських області, а найбільшу – Главк у Києві.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит журналіста «Слово і діло».

300 електронних браслетів на всю Україну: половина – зайняті, третина – несправніНа балансі Національної поліції є 300 електронних браслетів для підозрюваних та обвинувачених, детальніше – на інфографіці.

«За результатами розгляду інформуємо, що на даний час на балансі Національної поліції України перебуває 300 електронних браслетів компанії Attenti. Станом на 8 травня 2024 року їх розподіл визначений згідно додатку», – йдеться у листі.

Як стверджують у Нацполіції, у розпорядженні ГУ органу в Черкаській області є лише три електронних браслети; на Кіровоградщині, Прикарпатті і Буковині – по 5 засобів; на Херсонщині і Полтавщині – по 7; на Рівненщині і Чернігівщині – по 8, а на Житомирщину виділено 9 браслетів. Водночас найбільше засобів у своєму розпорядженні має ГУ Нацполіції в Києві – 27 браслетів. По 25 засобів мають Дніпропетровська та Київська області, а по 20 браслетів – у Львівській, Запорізькій та Одеський областях, а також окремо в Департаменті інформаційно-аналітичної підтримки Нацполіції.

Нагадаємо, «Слово і діло» створило інфографіку про загальну кількість електронних браслетів в Україні та скільки з них уже застосовані до фігурантів кримінальних проваджень.

Раніше зі слідчого ізолятора під заставу вийшов колишній міністр аграрної промисловості та продовольства Микола Сольський. На нього, зокрема, поклали обов'язок носити електронний браслет. За даними «Слово і діло», засіб уже надягли на підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: