Призначено тимчасових керівників МінАПК та Мініфраструктури

Читать на русском
Тараса Висоцького призначено в.о. міністра аграрної політики, Василя Шкуракова – тимчасовим керівником Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.
Ілюстративне фотоДенис Шмигаль/Telegram

Кабінет міністрів сьогодні, 14 травня, призначив тимчасових керівників Міністерства аграрної політики та продовольства, а також Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це йдеться у офіційному Telegram-каналі уряду.

В.о. міністра аграрної політики став Тарас Висоцький, в.о. міністра інфраструктури – Василь Шкураков.

Нагадаємо, 9 травня Верховна рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики. До цього НАБУ та САП повідомили йому про підозру у заволодінні державною землею на 291 млн грн. Сольського було заарештовано, але він вийшов під заставу.

Зазначимо, що і призначений Висоцький має підозру від НАБУ та САП: його та колишнього заступника міністра економіки Олександра Грибана підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги. Сума збитків становить 62,5 млн гривень. Нещодавно суд продовжив дію обов'язків, покладених на Висоцького.

Крім того, 9 травня Рада проголосувала за звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем'єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Кубраков заявив, що з ним його звільнення не обговорювалося.

ЗМІ раніше повідомляли про пропозицію розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремі відомства – Міністерство інфраструктури та Міністерство регіональної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: