Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих до росії

Читать на русском
Кабмін затвердив порядок виявлення та повернення дітей, депортованих або вимушено переміщених внаслідок збройної агресії росії.
Фото: AP

Кабінет міністрів України на засіданні 14 травня затвердив порядок виявлення та повернення дітей, депортованих або вимушено переміщених внаслідок збройної агресії росії.

Про це повідомило міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Там зазначили, що прийнятий документ визначає алгоритм взаємодії між суб'єктами, які беруть участь у пошуку, поверненні та забезпеченні соціального захисту та реінтеграції дітей.

«Суб’єктами є представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СБУ, Національного інформаційного бюро», – вказано у повідомленні.

Зазначається, що одним із основних заходів, який має здійснюватися представниками дитини та іншими уповноваженими органами, є розробка комплексного індивідуального плану повернення, створеного з урахуванням потреб дитини.

Нагадаємо, у лютому в Києві було створено Міжнародну коаліцію з повернення українських дітей. Станом на кінець квітня ініціативу підтримали 36 країн.

Раніше повідомлялося, що на підконтрольну Україні територію вдалося повернути сімох дітей, які проживали в окупації. Також із росії повернули 17-річну дівчину. До цього вона мешкала на окупованих територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: