Стало відомо, скільки спортсменів загинули через війну росії проти України

Читать на русском
На російсько-українській війні загинули вже понад 450 українських спортсменів та тренерів, а також зруйновано понад 500 спортивних об'єктів.
Колаж: KyivPost

Унаслідок повномасштабної війни росії в Україні загинули 456 українських спортсменів і тренерів, які належали до національних збірних. Також приблизно 500 спортивних об'єктів частково або повністю зруйновано.

Про це в інтерв'ю DW повідомив в.о. міністра у справах молоді та спорту України Матвій Бідний.

За його словами, кількість загиблих та поранених українських спортсменів збільшується практично щодня.

«Еліта українського спорту сьогодні зі зброєю в руках відстоює нашу незалежність та наше майбутнє. Ми несемо дуже великі втрати. Буквально минулого тижня загинув двократний чемпіон Європи з важкої атлетики, він займав четверту позицію на Олімпіаді в Ріо», – підкреслив Бідний.

За даними очільника Міністерства молоді та спорту, внаслідок російських атак зруйновано понад 500 об'єктів спортивної та 100 об'єктів молодіжної інфраструктури в Україні.

Як відомо, проти російських загарбників у лавах Сил оборони України воюють понад 3 тисячі спортсменів і тренерів.

Нагадаємо, у лютому на фронті загинув рекордсмен України, чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь.

Як відомо, влітку цього року у Франції відбудуться Олімпійські ігри, де зокрема будуть представлені українські атлети, а також росіяни і білоруси. У зв'язку із цим для українців були розроблені спеціальні рекомендації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: