Зеленський повернув на доопрацювання закон, спрямований проти колаборантів

Читать на русском
Президент України ветував закон, який дозволив би звільняти працівників за замовчування зв'язків в окупації.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон, що дозволяє звільняти працівників за неповідомлення про контакти з людьми на окупованих територіях або в рф.

Про це йдеться в картці законопроекту на сайті парламенту.

Ліквідація колаборантів на окупованих територіях: хто і за яких обставин загинувСписок колаборантів, яких було ліквідовано під час повномасштабної війни на окупованій території – на інфографіці.

Йдеться про законопроєкт №7731. Він надавав роботодавцям додаткові підстави звільнити працівника, зокрема через неповідомлення про контакти з людьми на окупованих територіях.

На сайті ВР сказано, що документ було повернено із пропозиціями президента України і вже передано на розгляд профільного Комітету.

Рада ухвалила відповідний закон 25 квітня. У документі сказано, що він спрямований проти колабораціоністів, які працюють на підприємствах, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки України та/або на об'єктах критичної інфраструктури – наприклад, на атомних електростанціях.

Відповідно до закону роботодавці мали б отримати можливість розірвати трудовий договір з працівником, якщо той не виконує правил «правил поведінки на підприємстві, в установі, організації».

Крім того, стратегічно важливі держорганізації змогли б усунути працівника від роботи у разі проведення службової перевірки.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Зеленський повідомляв, що є нові результати у протидії ворожим операціям та колаборантам. А влітку в ЦНС повідомляли, що колаборанти після арешту Гіркіна масово йдуть у «відпустки за станом здоров'я».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: