Найглибша точка просування рф – 10 км: Зеленський заявив про стабілізацію ситуації на Харківщині

Читать на русском
Російська армія під час наступу на півночі Харківської області просунулась не більше ніж на 10 км, заявив Зеленський. Наразі ситуація стабілізована.
Фото: Офіс президента України

Українські військові змогли стабілізувати ситуацію на півночі Харківської області. Росіяни змогли просунутися вглиб не більше як на 10 кілометрів.

Про це журналістам заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє УП.

Зеленський провів Ставку у Харкові та повідомив про ситуацію в регіоніНа Ставці у Харкові Зеленський та військові детально проаналізували перспективи бойової ситуації, загрози найближчими днями та тижнями.

«Головне на сьогодні – нашими Силами оборони ситуація стабілізована… На сьогодні наші Сили оборони стабілізували росіян там, де вони зараз знаходяться. Найглибша точка їх просування – 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад ворога немає зовсім просування – і не було», – повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що окупанти дійшли лише до першої лінії, але не «бетонної лінії оборони».

«Перша лінія – це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули. Вони приблизно там зараз й знаходяться. Це є перша лінія, лінія, яку побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. Першу та другу лінію будують військові, а третя лінія побудована місцевими владами. Вона найпотужніша – не тому, що вони краще за військових, а просто тому, що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів», – розповів президент.

Нагадаємо, вчора в ОВА заявили, що ЗСУ вдалося зупинити просування окупантів у Харківській області. За інформацією Генштабу, в районі Вовчанська наші військові провели контратакувальні заходи.

У північній частині Вовчанська, де тривають активні бойові дії, російські військові блокували евакуацію мирних жителів та брали їх у полон. Відомо також про перші розстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: