Нова військова допомога США призведе до реальних змін на фронті в Україні – Держдеп

Читать на русском
Військова допомога США принесе Україні реальні зміни на полі бою з російською окупаційною армією, впевнені у Держдепі.
Фото: interpressnews.ge

Військова допомога Сполучених Штатів Україні, яка почала надходити після тривалої паузи, принесе практичні результати на полі бою.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател під час брифінгу 16 травня.

«В цей складний для України час військова допомога від США здатна призвести до реальних змін на полі бою», – підкреслив він.

Про це посадовець сказав у контексті виділення додаткового пакету військової допомоги Україні у розмірі 2 млрд доларів, про що оголосив держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва.

«Ці кошти будуть спрямовані як на створення програми оборонних підприємств України, так і на подальше посилення її спроможності захищатися від росії та проводити контрнаступи», – наголосив Пател.

Нагадаємо, 24 квітня квітня президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом закон, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Того ж дня США офіційно оголосили про надання Україні першого пакету військової допомоги після схвалення Конгресом. Його вартість становила мільярд доларів.

Другий пакет військової допомоги було виділено 10 травня. Його вартість склала 400 млн доларів, туди увійшли додаткові ракети для ЗРК Patriot, боєприпаси для NASAMS, додаткові системи HIMARS і боєприпаси до них, зенітні ракети Stinger, а також артилерійські снаряди 155 мм і 105 мм калібрів.

15 травня стало відомо, що США розглядають можливість відправки Україні ще однієї батареї Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: