Кабмін виділив кошти на відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Читать на русском
Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд гривень на відбудову Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.
Фото: AP

Кабінет міністрів виділив понад 1,5 млрд гривень для відновлення Зміївської ТЕС у Харківській області та Трипільської ТЕС у Київській області.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

«Нуль ракет для захисту»: Зеленський пояснив, як росіянам вдалося знищити Трипільську ТЕСЗеленський розповів, що при атаці на Трипільську ТЕС 7 російських ракет із 11 було знищено ППО. Потім ракети захисту станції закінчилися.

Так, уряд виділив із резервного фонду держбюджету 726 млн гривень для державної компанії «Центренерго», якій належать Зміївська ТЕС у Харківській області та Трипільська ТЕС у Київській області.

Крім того, для цих ТЕС виділили ще 826 млн гривень з фонду ліквідації наслідків російської агресії.

«Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, від початку війни росія близько 180 разів атакувала українські ТЕС. Трипільська ТЕС в Українці була повністю зруйнована внаслідок масованої ракетної атаки рф 11 квітня. У Центренерго розповіли, чи можна її відновити.

Під час масштабного ракетного удару 22 березня окупанти повністю зруйнували Зміївську теплоелектростанцію на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: