Можлива розтрата коштів: прокуратура розслідує регулярні прориви труб біля ТЦ Ocean Plaza у Києві

Читать на русском
Київські прокурори розпочали досудове розслідування за фактом можливої розтрати бюджетних коштів під час капітальних ремонтів магістральних трубопроводів.
Київська міська прокуратура

Київські прокурори розпочали досудове розслідування за фактом можливої розтрати бюджетних коштів під час капітальних ремонтів магістральних трубопроводів.

Про це йдеться на сайті Київської міської прокуратури.

Відомо, що з 2019 року комунальники Київтеплоенерго неодноразово здійснювали капітальний ремонт, заміну магістрального трубопроводу та проводили гідравлічні випробування по вулиці Антоновича у Києві. Згодом це призводило до регулярних проривів та аварій (у 2019, 2020, 2021, 2024 роках).

«КП «Київтеплоенерго» з 2019 року реалізовує Програму модернізації теплових мереж міста Києва, на яку також виділив кошти Європейський банк реконструкції та розвитку. Так, за час реалізації цієї Програми було проведено повну реконструкцію понад 300 км тепломереж в місті Києві», – йдеться у матеріалах слідства.

Проте 14 та 15 травня цього року вже двічі відбувався прорив цього магістрального трубопроводу.

Наразі працівники правоохоронних органів оглянули місце проривів, опитали працівників комунального підприємства, які проводили роботи та направили відповідні запити. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у січні 2020-го біля станції метро «Либідська», поряд із торговим центром Ocean Plaza, прорвало трубу з окропом. У травні 2021 року на вулиці Антоновича біля торгового центру Ocean Plaza також прорвало трубу.

Останній випадок прориву було зафіксовано 14 травня 2024 року. В результаті затопило цілу вулицю, на дорогах виникли затори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: