ЗСУ провели чотири штурми, щоб вибити загарбників з позицій

Читать на русском
У суботу, 18 травня, на фронті відбулося 77 бойових зіткнень, з яких 7 іще тривають. Сили оборони 4 рази здійснювали штурмові дії.
armyinform.com.ua

У суботу, 18 травня, на фронті відбулося 77 бойових зіткнень, з яких 7 іще тривають. Сили оборони 4 рази здійснювали штурмові дії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

У дописі відзначають, що станом на вечір 18 травня на більшості напрямків по усій лінії фронту зберігається динаміка боєзіткнень.

З початку доби українська авіація уразила 18 районів зосередження особового складу ворога та два їхні зенітно-ракетні комплекси. Також ЗСУ завдали ударів по трьох районах зосередження противника та одній радіолокаційній станції. З 77 бойових зіткнень за цю добу сім ще тривають. При цьому українські воїни чотири рази здійснювали штурмові дії з метою вибити противника із займаних позицій.

На Харківському напрямку протягом доби відбувалося 10 боєзіткнень. Відомо, що ворог зазнав втрат 73 військовослужбовців вбитими і пораненими та 16 одиниць техніки, із яких 2 танки.

«Сили оборони проводять заходи щодо стабілізації обстановки та перегрупування на окремих ділянках», – додають у Генштабі.

На Куп’янському напрямку кількість боїв за день зросла до дев’яти, а на Лиманському – до семи. На Краматорському напрямку окупанти проводять штурмові дії у напрямках населених пунктів Іванівське та Калинівка. Загальна кількість атак росіян на напрямку зросла до 14.

Покровський напрямок залишається найгарячішим. З 23 бойових зіткнень з початку доби, на даний час чотири ще тривають. До Тоді як на Курахівському напрямку агресор десять разів робив спроби подолати українську оборону.

На Придніпровському напрямку число зупинених російських штурмів українськими захисниками на плацдармах на лівобережжі Дніпра в Херсонській області за день зросло до чотирьох.

Нагадаємо, Сили оборони відбили ворожий штурм Часового Яру на Донеччині, знищивши при цьому понад 20 одиниць броньованої техніки рф.

А воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка ліквідували черговий російський штурмовик Су-25.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: