ЗСУ знищили російський морський тральщик «Ковровець»

Читать на русском
Військово-морські сили Збройних сил України знищили російський морський тральщик Ковровець.
Defense Express

В суботу, 18 травня, українські захисники знищили ще один корабель окупаційної армії - ЗСУ потопили російський морський тральник «Ковровець».

Про це Військово-морські сили ЗСУ та Генштаб ЗСУ повыдомляють у Telegram.

Скільки окупантів перебували на затоплених кораблях Чорноморського флоту рфНа затоплених російських кораблях була понад тисяча військових. На інфографіці – що відомо про екіпажі знищених суден.

«Військово-морськими Силами Збройних сил України знищено морський тральник Ковровець», - йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За минулу добу Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу, одну станцію РЛС та два зенітних ракетних комплекси ворога.

Як відомо, «Ковровець» - морський тральник проєкту 266М. Головне його завдання - проведення за тралами кораблів та суден, розвідувального та контрольного тралення, прокладання коридорів у мінних полях, участь у міннуванні тощо. Цей корабель увійшов до складу радянського флоту у 1974 році, а до 1982 року називався «Курский комсомолец». З 1992 року був переймований на «Наводчик», а вже у 1999-го отримав поточну назву.

При цьому, «Ковровець» брав участь в операціях в Атлантиці, Перській затоці, патрулював біля берегів Сирії. У 2016-2017 роках тральник включили до складу Середземноморського флоту країни-агресора.

Нагадаємо, 6 травня безпілотник розвідки знищив російський катер типу «Мангуст», який окупанти використовували для патрулювання акваторії та боротьби з диверсантами.

А 23 березня українські військові атакували об'єкти російських окупантів у Севастополі. Вдалося вразити два десантні кораблі («Ямал» і «Азов») і центр зв'язку військ рф. Також було пошкоджено розвідувальний корабель «Іван Хурс».

Напередодні українські захисники збили ще один ворожий літак Су-25.

Окрім цього, внаслідок ракетної атаки на окупований Крим у ніч з 14 на 15 травня на військовому аеродромі «Бельбек» було вражено ЗРК С-400, два літаки МіГ-31 та склад паливно-мастильних матеріалів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: