На аварію з вертольотом президента Ірану відреагував голова Євроради

Читать на русском
ЄС уважно стежить за ситуацією довкола приземлення вертольота президента Ірану Ібрагіма Раїсі, заявив Шарль Мішель.
фото Getty Images

Керівництво країн Європейського союзу уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану Ібрагіма Раїсі, про стан якого поки що нічого невідомо.

Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель у своєму Twitter ввечері 19 травня.

«Після повідомлень про те, що вертоліт, на борту якого перебували президент Ірану та міністр закордонних справ, був змушений позапланово приземлитися, про їхній стан ще нічого не відомо. Разом із країнами-членами ЄС та партнерами ми уважно стежимо за ситуацією», – написав він.

Зазначимо, за інформацією іранських ЗМІ, вертоліт президента Ірану та його екіпаж все ще не знайшли. На місце відправили десятки пошукових бригад з машинами швидкої допомоги та поліції. Пізніше до них приєдналися альпіністи та збройні сили.

Однак у місці аварійної посадки вертольота погода дуже туманна, рятувальні роботи ускладнено.

В ефірі іранського телебачення міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді підтвердив, що прибуття рятувальників до місця аварії президентського вертольота може зайняти деякий час через погодні умови. Зараз у районі місця аварії темніє, там також дощить. І оскільки зона пошуку знаходиться на висоті, то під'їхати машиною неможливо, рятувальникам доводиться пересуватися пішки.

У гелікоптері разом з президентом Ірану перебували глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі та аятола Мохаммад Алі аль-е-Хашем.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що вертоліт Мі-171 з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку аварійну посадку на кордоні з Азербайджаном через сильний туман.

Іранська агенція Mehr спочатку повідомила, що президент Ірану вижив, проте потім новину відредагували. В Ірані розпочалися масові молитви за життя президента.

Деякі західні ЗМІ писали про те, що внаслідок аварії вертольота з Раїсі можуть бути постраждалі. Але достовірної інформації про місцезнаходження гелікоптера президента досі немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: