Суд закрив одну зі справ про підкуп ексголови Фонду держмайна Сенниченка

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання сторони захисту про закриття кримінального провадження стосовно обвинуваченого.
фото: ЗМІ Миколаєва

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього першого заступника генерального директора ПАТ «Миколаївобленерго» Дмитра Бабича у спробі підкупу ексголови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка у зв'язку зі смертю.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Бабича подав клопотання про закриття справи стосовно його клієнта, оскільки той помер. Адвокат надав докази смерті обвинуваченого і суд клопотання підтримав.

«Клопотання захисника - задовольнити. Кримінальне провадження за обвинуваченням (Дмитра Бабича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, – закрити на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України України – у зв'язку зі смертю обвинуваченого», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року НАБУ спільно зі САП викрили Бабича на спробі підкупу голови Фонду держмайна Сенниченка. За версією слідства, затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду генерального директора «Миколаївобленерго». Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. до та решту – після призначення.

Заохочуючи керівника Фонду держмайна пристати на свою пропозицію, Бабич пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді. У цій справі відмовилися затвердити угоду про визнання винуватості Бабичем і тому суд почав слухати справу повністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: