У Міненерго спрогнозували, чи зможуть пройти наступний опалювальний сезон без відключень світла

Читать на русском
В Україні вже є чіткі плани на відновлення та заміну старих генеруючих потужностей,  це дає шанс пройти сезон без обмежень.
terminovo.te.ua

Пройти наступний опалювальний опалення можна без масштабних відключень електроенергії. Міненерго вже розробило чіткий план.

Про це розповів заступник міністра енергетики України Микола Колесник у ефірі телемарафону 20 травня.

Україна вранці вже залучила аварійну допомогу електроенергії з трьох країнВідключення світла можливі сьогодні ввечері, оскільки Україна вже запросила аварійну допомогу з ЄС.

Він нагадав, що минулого року за рахунок отримання потрібного фінансування Україна наростила до 3 ГВт потужності, що дозволило пройти опалювальний сезон надійно та безпечно, без відключень.

За його словами, в Україні вже є чіткі плани на відновлення та заміну старих генеруючих потужностей новими, заснованими на принципах децентралізації. Це передбачає створення середніх та малих генераційних об'єктів у різних регіонах країни, що дозволить раціонально розподілити генерацію та збільшити загальну доступну потужність.

«Власне, ми маємо чіткі терміни до періоду максимального споживання, пікового споживання до опалювального сезону. Сподіваємось, що отримаємо все необхідне, щоб виконати ремонтні програми, ремонтну кампанію вчасно. Чіткі плани є», – наголосив Колесник.

Нагадаємо, Кабмін уже створив штаб підготовки до нового опалювального сезону. Раніше влада Харкова розповіла, як готує прикордонне місто до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: