«Неспокійна ситуація»: у Севастополі окупанти дозволили школярам не складати держіспити

Читать на русском
Через постійні повітряні тривоги та періодичні вибухи в Севастополі окупанти дозволили учням не складати державні іспити.
Pixabay

Окупаційна влада Севастополя дозволила цього року учням не складати державні іспити через загрозу ракетних ударів по півострову.

Про це заявив голова окупаційної адміністрації міста Михайло Розважаєв у Telegram.

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

За його словами, цього року іспити для дев'ятикласників та одинадцятикласників будуть добровільними.

«Діти зможуть обрати форму державної підсумкової атестації та отримати атестати за 9 та 11 класи за результатами «ЕГЭ» (Єдиний державний іспит – ред.), ОГЕ (Основний державний іспит – ред.) або проміжної атестації у школі», - написав він.

Вступати до вищих навчальних закладів можна буде як на підставі результатів ЄДІ, так і внутрішніх вступних іспитів вишів, додав Развожаєв.

Водночас він запевнив, що так звана влада Севастополя в будь-якому разі проведе іспити для тих, кому результати іспитів необхідні для вступу до університету.

Нагадаємо, буквально минулого тижня в Севастополі пролунали вибухи, окупанти повідомили про масовану ракетну атаку. Також 17 травня Севастополь був частково знеструмлений після атаки дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: